A hétvégén a Szent Benedek Iskola Práter utcai termében játszotta a Hercules SE a Palota RSC csapata ellen bajnoki mérkőzését. Előző heti győzelmüket követően a Herculeses lányok kezdő hatosából ketten hiányoztak, ennek ellenére a kitűzött cél, a három pont megszerzése volt.

Hercules SE – Palota RSC 3:2

(17; 9; -19; -24; 11)

Játékvezetők: Szél Márta, Takács Ádám

Edzők: Kovács István, illetve: Vasalik Marietta

A Hercules SE az alábbi összeállításban lépett pályára:

Kiss Virág, Ehmann Kata, Borbély Vivien, Kristóf Ramóna, Földi Luca, Soós Brigitta

Csere: Szarvas Luca libero: Georgopulosz Olympia

 A Palota RSC alábbi összeállításban kezdett:

Németh Réka, Erdődi Anna, Király Dominika, Misinszki Izabella, Mészáros Zsófia, Tóth Bernadett

Cserék: Mészáros Zsófia, Hakkel Viktória, Schmél Violetta, Erdődi Anna, Pásztor Anita,  libero: Vandlik Dóra

A vendégcsapat kezdett Németh Réka szervájával, és egy hosszú labdamenetet követően a Palotáé lett az első pont. A folytatásban a Hercules játékrutinja dominált, és ennek köszönhetően fokozatosan elhúzott az NB I-es junioroktól. A szett a huszadik percben 25:17-es Hercules győzelemmel fejeződött be (1:0)

A második szettre mindkét csapat egy-egy fővel változtatott kezdő hatosán. A Herculesnél Kristóf Ramóna helyén Szarvas Luca, míg a vendégeknél Erdődi Anna helyett Mészáros Zsófia lépett pályára. Ehmann Kata remek 5:0-s szervasorozatával kezdtünk, és a folytatásban, magabiztos játékkal végig vezetve tizenöt perc játék után 25:9-re nyertük a szettet.(2:0)

A harmadik játszmában jelentősen feljavult a vendég fiatalok nyitása, és mezőnyjátéka. Ezzel szemben érezhetően romlott csapatunk nyitásfogadása, és ennek okán a támadójátékunk is. Mindezt megtetőzte az is, hogy a szett során hat szervát is rontottunk. A két időkérés, (8:12; 15:19) és a csere ellenére szinte alig volt fej-fej melletti játék, és egyre jobban lemaradtunk ellenfelünktől. A szett a tizenkilencedik percben 25:19-es Palota győzelemmel fejeződött be. (2:1)

A negyedik játszmában 7:2-es rajtot vett csapatunk, és egészen a szett második felének kezdetéig vezettünk is. Az minden egyes labdamenetnél látszott, hogy ellenfelünk egyre jobban játszik, és minden egyes sikeres pontszerzésük újabb energiát adott nekik, míg csapatunknál a légúti betegséggel játszó két feladónk egyre jobban elfáradt, nem tudott olyan eredményes lenni, mint addig volt. Pihentetésként Kovács István két időkérést, (16:18; 18:21) illetve Ehmann Kata cseréjét hajtotta végre. Ezt követően hatalmasat küzdöttek lányaink, és négy szettlabdát hárítva kiegyenlítettek. A folytatásra elfogyott a lendület, a koncentráció, újra előnyt szerzett a Palota, és a szett huszonkettedik percében elérkezett ötödik játszmalabdájához. Ezt elsőre megoldották, 26:24-re nyertek, és kiegyenlítették a szettarányt.(2:2)

 A tizenkét percig tartó ötödik szett a Hercules szervájával, és pontjával kezdődött. A folytatásban 6:6-ig adok-kapok játék folyt, majd két Kiss Virág pont után 8:6-os előnyünkkel cseréltünk térfelet. Csapatunk újra magára talált, egyre magabiztosabban játszott és 14:9-re meglépett. Ekkor egy rossz nyitásfogadás, és egy támadási hiba miatt két meccslabdát hárított a Palota. Kovács István időt kért, és azt követő akcióban csapata megszerezte a győztes pontot, 15:11-re nyerte a szettet, és a meccset. (3:2)

A kitűzött cél részben valósult meg. Nyertünk, de győzelmünk “csak” két pontot ér. A mérkőzés első két szettjében egy tudatosan és eredményesen jól játszó Herculest, láthattunk. A folytatásban nem várt fordulat következett be, csapatunk hibáit, erőnléti állapotát remekül kihasználva előbb szépített, majd izgalmas végjátékban kiegyenlítette a szettarányt a lelkes Palota. Csapatunk dicséretet érdemel azért, hogy két elvesztett szett után újra képes volt átvenni a játék irányítását, felpörgetni a ritmust, betartani az edzői kéréseket utasításokat. Küzdeni tudásukért, illetve pontrablásukért dicséretet érdemel a Palota csapata is.

Jók: Ehmann Kata, Kiss Virág, Kristóf Ramóna illetve: Mészáros Zsófia, Király Dominika

Következő mérkőzésünket 2018. október 20. szombaton 15:00 órai kezdettel a TFSE Győri úti termében játsszuk. A meccsre minden érdeklődőt szeretettel várunk!