A szezon második mérkőzését Kalocsán játszottuk. A mérkőzésre edzőnk, Kovács István nélkül kellett elutaznunk. Erre a kivételes helyzetre tekintettel Kiss Virág csapatkapitány töltötte be a játékkapitány szerepét, továbbá Ehmann Kata játékos edzőként szerepelt a meccsen. A bemelegítés során Kalocsa SE játékosa, Fegyvári Fanni térdsérülést szenvedett, így sajnos nem tudott pályára lépni a mérkőzésen. Ezúton is jobbulást kívánunk neki.

KALOCSAI SE – HERCULES SE 2:3

(-13; 21; 22; -21; -11)

Játékvezetők: Soltész Róbert és Nagy Lajos

Edzők: Szigeti Anna illetve Ehmann Kata

A Kalocsa SE az alábbi összeállításban lépett pályára:

Erős Dóra Anna, Szigeti Anna, Kovács Patrícia, Fekete Lívia, Fekete Gréta, Dely-Pálinkás Anikó

Cserék: Pajsán Kitti, libero: Greksa Zsófia, Horváth Enikő

A Herules Se az alábbi összeállításban lépett pályára:

Kiss Virág, Ehmann Kata, Soós Brigitta, Kristóf Ramóna, Muhi Laura, Mihajlovic Marina

Cserék: Borbély Vivien, Georgopulosz Olympia, libero: –

Az első szettben magabiztos játékkal kezdett a vendég csapat. A Hercules Se támadói ponterősek voltak, a házigazda Kalocsa SE jó mezőnymunkája ellenére hatékonyan hajtották végre támadásaikat. Lányaink lendületét nem tudták megtörni, így nagy pontkülönbséggel, 25:13-ra nyert a Hercules SE. (0:1)

A második szettre egyik csapat sem változtatott a kezdő hatosán. A Kalocsa Se támadásai javultak, a vendég csapat mezőnyvédekezése szétesett, a pontatlan bejátszások miatt a feladások is pontatlanná váltak, így a támadások gyengültek. Szigeti Anna szerváival meglépett a házigazda, majd a hosszú labdamenetekben koncentráció hiányában a Hercules SE maradt alul, így 25:21-es nyert szettel a házigazdák kiegyenlítettek. (1:1)

A harmadik szettben a Hercules Se centerjátékosa, Mihajlovic Marina helyén Borbély Vivien kezdett, a Kalocsa Se kezdő játékosain nem változatott. A fővárosi csapat mezőnyjátéka valamennyit javult, de sajnos ez nem volt elég a szettgyőzelemhez. Dely-Pálinkás Anikó jól helyezett ütéseit és a házigazdák centertámadásait nem tudta kivédeni a Hercules SE. Kiss Virág játékkapitány időkérésekkel és cserékkel próbálta megakadályozni a vereséget, de sajnos ismét nem koncentrált a csapat, így az előző szett mintájára ismét szettet nyert 25:22-re a házigazda. (2:1)

A negyedik szettre a Hercules Se és a Kalocsa SE csapata is az első szett kezdő hatosával lépett pályára. A vendég csapat a két elvesztett szett után összeszedte magát, és pontos játékot produkált. Kiss Virág 18:12-es vezetésnél becserélte Borbély Vivient, majd egy ponttal később a jól mezőnyöző Georgopulosz Olympiát. A vendégek változatos támadásait a házigazdák erős mezőnyjátékkal „összeszedték” azonban a hosszú labdameneteket a Hercules Se magabiztosan hozta. Így a negyedik játszmában a vendégek 25:21-es nyert szettel, Borbély Vivien ászértékű szervájával kiegyenlítettek. (2:2)

Az ötödik játszma Kiss Virág szervájával indult, a vendégek magabiztosan kezdek, 6:2-re megléptek a szett elején. A Kalocsa SE támadásai javultak ugyan, de a térfélcserénél még mindig a Hercules Se vezetett. Az izgalmas, hosszú labdamenetekben a Hercules Se játékosai kezdek fáradni, a házigazda 10:10-re egyenlített. Ezt követően Kiss Virág időt kért, a csapat erőt vett magán, majd Muhi Laura mentéseinek valamint az elsősoros Soós Brigitta és Kristóf Ramóna támadójátékának köszönhetően a vendég csapat a játszma végéig egyetlen pontot hagyott szerezni ellenfelének. Így 15:11-re nyerte a szettet és a mérkőzést. (2:3)

A 95 percig tartó mérkőzésen a Hercules Se megérdemelten győzött. A Kalocsa SE kiváló mezőnymunkája és rutinosabb játékosainak támadása megnehezítette a győzelmet, de a mérkőzés utolsó két szettében a Hercules Se koncentrált, pontos játéka meghozta eredményét.

Jók: Dely-Pálinkás Anikó, Greksa Zsófia illetve: A Hercules SE egész csapata